METODOLOGIA

En una cultura tecnològica molt canviant i una economia basada en la informació les idees creatives són un recurs fonamental

 

Les Societats del Coneixement demanden noves formes de comunicació més dinàmiques i disruptives.
L’Educació està experimentant canvis ràpids i paradigmàtics per adaptar-se a aquestes necessitats.
Les noves generacions d’estudiants s’estan formant i modelant en la revolució digital.
Necessiten crear el seu relat i sentir-se part del procés d’aprenentatge. Metodologia ‘Learning by Doing”
Necessitem formes innovadores per educar que siguin més intuïtives, motivadores i participatives.

Ments Globals vol facilitar la visualització d’aquest nou panorama potenciant l’ús d’Eines de Comunicació Digitals,
complementant els programes educatius en els següents àmbits d’actuació:
Educació Secundària, Batxillerat, Educació Universitària i comunitat educativa.

 

una metodologia basada en un coneixement

 

Obert

Treballem sempre que sigui factible amb eines de Codi Obert i Programari Lliure. Domini Públic.
Llicències Creative Commons, CopyLeft i altres opcions similars

Creatiu

Plantegem els reptes com una oportunitat per aprendre, fomentant la curiositat.
Buscar solucions innovadores que responguin a necessitats reals de les nostres societats

Compartit

Promovem actituds i valors col·laboratius, no competitius.
El treball en equip és un eix fonamental per millorar resultats, fomentar el diàleg i el sentit crític

Participatiu

Socialitzem els projectes per involucrar a més persones de perfils diferents.
Generar noves xarxes de cooperació interdisciplinàries que incrementin l’especialització

 

Xavier Satorra

L’any 2015 vaig decidir crear la plataforma Ments Globals amb l’objectiu de facilitar la cerca d’eines digitals relacionades amb la comunicació. La idea inicial va sorgir de l’observació en conferències i altres trobades (NOVUM Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació; STEAM CosmoCaixa) on projectes molt interessants que es presentaven no ho semblaven per les presentacions visuals que els acompanyaven. Així que em va semblar profitós crear una web gratuïta amb un extens repositori d’eines i programes digitals que poden facilitar i millorar les tasques comunicatives.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Xarxa Telemàtics Educativa de Catalunya (XTEC) va validar Ments Globals i està publicada a la seva web de recursos.

Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull (Barcelona, 2001). La meva carrera professional sempre ha estat relacionada en aquest sector, alternant feines amb projectes personals. L’any 2003 vaig fundar The Visual Suspects , un guardonat estudi creatiu amb seu a Barcelona i contactes internacionals amb qui he anat col·laborant al llarg dels anys.

He viscut i treballat a Madrid, Londres i São Paulo, entre altres ciutats. A Brasil vaig treballar a l’Escola Internacional d’Alphaville, gestionant i produïnt continguts audiovisuals i multimèdia educatius. Actualment resideixo a Barcelona des de 2011. A més d’altres cursos d’especialització realitzats amb anterioritat, durant els darrers anys he aprofitat per formar-me en diversos àmbits que m’interessen com per exemple:

Launching Innovation in Schools (MIT i Microsoft Educator Community); Gamificació/Ludificació (Kevin Werbach – Universitat de Pennsilvània); Desenvolupament Narratiu per Videojocs (California Institute of Arts); Digital Storytelling (BBC Academy – Universitat de Birmingham); Serious Games (Universitat Eramus de Rotterdam)

Des del 2015 coordino amb un grup de professionals el projecte social www.invisibles.cat amb l’objectiu d’ajudar en la sensibilització i educació sobre la crisi humanitària de les persones refugiades i migrants a Europa.

Entre altres iniciatives, des del 2017 col·laboro amb www.uhelpapp.com un projecte internacional de DSI europeu (Digital Social Innovation) desenvolupat per l’Institut d’Intel·ligència Artificial Investigació (IIIA) del Consell Espanyol d’Investigacions Científiques (CSIC). Està en fase pilot i mitjançant una aplicació mòbil amb intel·ligència artificial vol millorar la situació de comunitats en risc de vulnerabilitat mitjançant relacions de confiança.

 

Informació sobre la meva experiència, projectes i premis

www.linkedin.com/in/xavisatorra/

 

 

Dossier Ments Globals

Descàrrega

 

 

ODS2030